ADNAN OKTAR: Kastettiği biz sırf kendi inançlarımıza göre, kendi kutsallarımıza göre hareket etmiyoruz, sizin kutsallarınıza da saygı duyuyoruz. Her türlü kutsala saygımız var, fikirlerinize de saygımız var. Ama camide olsa, çok zaruriyse hakikaten de öyle. Mesela çok zaruriyse, hayati bir konuysa camiyi yıkarsın, yan tarafa yeniden yaparsın. Ama tarihi bir camiyse, tabii olmaz. Yani başka hiçbir yol yok. Yol tıkanmış, yol olmadığında hastaları götüremeyeceksin, birçok insanın hayatını kaybetmesine vesile olacaksın, tabii ki kaldırırsın camiyi, daha güzelini, daha iyisini, daha gelişmişini yaparsın. Başbakanın sözünü anlamazdan gelmek doğru değil. Polise de molotof kokteyli atan, polisi yakan, öldürmeye kalkan, tabii ki eşkıyadır. Ama bir öğrenci hareketine, öğrencilerin yaptığı demokratik eylemlere, eşkıyalık denmez. Başbakanın da öyle bir hitabı olmaz. Başbakan ne dediğini biliyor. Yani öyle lafını sözünü bilmeyen bir insan değil. Dürüst yaklaşmak lazım. Yani kaşın üstünde gözün var, gözün üstünde kaşın var, illa ki bir kusur bulmaya kalkarsan, bulursun. O zaman hiçbir şey konuşamaz ki, ne desin, nasıl konuşsun? İrticalen konuştuğu için, aklına o anda onlar gelmiş, o şekilde konuşuyor. Çok abartıyorlar.
Evet, Didem Hocam.
DİDEM ÜRER: Şu eşkıya ifadesini nasıl kullandığını okuyayım mı Hocam?
ADNAN OKTAR: Evet.
DİDEM ÜRER: Şöyle diyor; “birileri ön kesiyor diye durmayız. Eskiden yolu eşkıyalar keserdi, şimdi de modern eşkıyalar yolu kesiyor” demiş.
ADNAN OKTAR: İşte bazen irticalen insan konuşurken genelleme yaparak da konuşur. Orada kastettiğini zaten açıklar Başbakan. Yani oradaki bütün öğrencileri, herkesi kastetmediği belli. Orada işte polise saldıran, molotof kokteyli atan, yaralamaya kalkan, onları kastediyordur. Yani her seferinde bir şerh yapıyor, açıklama yapıyor. İrticalen konuşmak kolay değildir. Yani ağzından kaçabilir insanın, Allah vermesin, yanlış bir anlam çıkabilir. Düzeltiyor da. Yani samimi gözle bakılırsa, neyi kastettiği anlaşılır. Anlaşılmayacak bir şey yok.