Spiker: İsrail ile Türkiye arasındaki ilişkiler zor bir dönemdem geçiyor. Bu şartlarda iki ülke arasındaki diyaloğu düzeltmeye gayret eden sivil toplum kuruluşlarının faaliyetleri yeniden gündeme geldi. Örneğin, Barış Kültürü Hareketi. Bugün yayınımızda Barış Kültürü Hareketi`nin temsilcisi Sayın Alkas Cakmak. İyi günler Sayın Çakmak.
Alkas Cakmak: Merhaba Vladimir. Nasılsınız?
Spiker: Mükemmel, siz nasılsınız? İsrail’e hoş geldiniz.
Alkas Cakmak: Çok teşekkür ederim. Tüm İbrahimi dinlerin kutsal mekanlarının bulunduğu, dindar insanların yaşadığı böyle güzel bir ülkede olmaktan çok memnunum. Kübbet-üs-Sahra`yı, Ağlama Duvarı`nı, Mescid-i Aksa`yı ziyaret ettim. Kutsal Kitapların okunmasını dinledim ve çok mutlu oldum.
Spiker: İsraile ziyareti sebebiniz nedir? Anladığım kadar ilk defa geliyorsunuz ve çok ciddi hedeflerlerle geldiniz.
Alkas Cakmak: Burada yazar Adnan Oktar`ın (Harun Yahya`nın) temsilcisi olarak bulunmaktayım. Kendisi hareketimizin onusal başkanıdır. Arkadaşlarımız daha önce birkaç kez, yanılmıyorsam 7 kere İsrail`e gelmişlerdi. Bu görüşmelerde çok sayıda dini toplulukla, başhahamla, politikacılarla iletişim kurduk. Amacımız, Müslümanların ve Yahudilerin birliktelik içerisinde çalışmanın ve yaşamanın zeminini hazırlamak. Küdüs”te böyle bir toplantıya da katıldık. Küresel Antisemitizm Forum’u olarak adlandırılmıştı. Farklı ülkelerden 1700 katılımcı gelmişti...
Spiker: Peki faaliyetlerinizde neden bu konuyu seçtiniz? Yani faaliyet alanınız olarak neden antisemitizm ile mücadeleyi seçtiniz?
Alkas Cakmak: Adnan Oktar’ın antisemitizm konulu kitapları var. Kuran’da da İslam’ın her tür ırkçılığa karşı olduğu anlatılır. Kuran bizi nefrete değil sevgiye yönlendirir. Günümüzde antisemitizm en tehlikeli ırkçılık görünümünde ortaya çıkıyor. Dünya`daki birçok çatışma antisemitizm sorunundan kaynaklanıyor. Bundan 70 yıl önce yaşanan Musevi Soykırımı faciasına bakarsak antisemitizm fikrinin yayılmasının dünyaya ne kadar büyük facialar getirebileceğini asla unutmamamız lazım. Bu tehlikeyi gören samimi Müslümanlar olarak bizler ve tabi fahri başkanımız Adnan Oktar antisemitizm yanılgısının dünyadan tamamen yok edilmesini istiyoruz.
Spiker: Peki Türkiye’de antisemitizm ile durum nedir?
Alkas Cakmak: Türkiye modern ve laik bir ülkedir, ülkemizde antisemitizm yasaktır.
Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan geçen sene İnsan Hakları Günü’nde yaptığı konuşmasında antisemitizmin insanlığa, insan haklarına ve özgürlüklerine karşı bir suç olduğunu ifade etmişti. Müslümanlar antisemitizm yanılgısının son bulması için gayret etmeliler. TV kanalımız A9 aracılığıyla düşüncelerimizi tüm dünyadaki genç müslümanlara anlatıyoruz, yayıyoruz, aktarıyoruz ve yaklaşık yarım milyon bir seyirci kitlesine sahibiz diyebilirim. Kanalımız A9’un yaklaşık bir buçuk milyonluk izleyici kitlesi var diyebilirim.
Amacımız, Kuran ayetlerini ve Allah`ın emirlerini hatırlatarak antisemitizmin tamamen son bulması gereken büyük bir yanılgı olduğunu anlatmaktır. Bizler aydın, bilgili, Musevilere ve Hıristiyanlara saygı ve sevgi ile davranan yeni nesil Müslümanların yetişmesine vesile olmak istiyoruz. Gerçek şu ki istediğimiz politik veya ekonomik kararları alabiliriz ama gerçek din anlayışı dünyaya hakim olmadıkça ve insanların düşünce tarzı değişmedikçe sorunların çözümü mümkün olmayacaktır. Dünyadaki tüm sorunların çözümü için Kuran tek başına yeterlidir. Kurana baktığımızda ordaki mesajın sevgi olduğunu görüyoruz.
Kuran`da nefret, kin gibi duyguları teşvik eden mesajlar yok. Dolayısıyla Müslümanın kalbinde nefrete ve kine yer yoktur. Müslümanlar Kuran’ı doğru şekilde anlarlarsa, Kuran’a göre Musevi ve Hıristiyanlara sevgi ve saygı ile davranmaları gerektiğini de anlarlar ve böylece antisemitizm yanılgısı son bulabilir.
Spiker: İsrail’de başka ne programlarınız var? Kimlerle görüşmeyi planlıyorsunuz?
Alkas Cakmak: Son kez burada bulunduğumuzda çok sayıda siyasetçi, politikacı, din adamı ve gazeteciler ile g