Filistinliler "İsrail'le kültürel normalleşme" çabalarını protesto etti

Haberler.com 2020-05-11

Views 18

Gazze Şeridi'nde, bazı Arap ülkeleri tarafından yürütülen "televizyon dizileri aracılığıyla İsrail'le kültürel normalleşme" çabaları protesto edildi.

Sendikalar Birliğinin çağrısı üzerine "hepimiz normalleşmenin karşısındayız" sloganıyla Gazze kentinde düzenlenen gösteride, "İsrail ile normalleşme Filistinlilere karşı suçtur" ve "çocuk katilleriyle normalleşmeye hayır" gibi ifadelerin yer aldığı dövizler taşındı.
Eylemcilerin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında maske takmaları dikkati çekti.
Gösteride konuşan Filistinli Gazeteciler Bloku Başkanı Ahmed Zuğbir, tarihi yok etmeye ve tahrif etmeye yönelik kültürel normalleşme çabalarıyla Arap halklarındaki İsrail'in varlığını reddeden ortak bilincin değiştirilemeyeceğini ifade etti.
Söz konusu çabaların Filistin ve Arap bilincinin direnişi karşısında başarısız olacağını söyleyen Zuğbir, Filistin davasının İslam aleminin ortak meselesi olduğunun altını çizdi. Haber

https://www.haberler.com/filistinliler-israil-le-kulturel-normallesme-13211783-haberi/

Share This Video


Download

  
Report form
RELATED VIDEOS