-Düğün salonu detay
--Masalar, sandalyeler, süslemeler detay
--Barış Ay'dan detaylar
--Barış Ay'ın salonun içerisindeki kısa konuşmaları (tepkileri)
--Barış Ay röp.
--Depo detay
( ANTALYA - ÖZEL)- 280 bin düğün salonu, sektöre bağlı 186 bin organizasyoncu , 1 milyon 200 bin garson, 100 bin kuaför, 100 bin fotoğrafçı, 280 bininin üzerinde de müzisyen pandemiden etkilendi- Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası (DÜSOİŞ) Genel Başkanı Barış Ay:" Bir saatlik müziksiz düğüne kimse gelmiyor"- "Ürünlerimiz depoda yatıyor. sandalyelerimiz boş , meyve sularımızın tarihi geçiyor." ANTALYA
- Türkiye'de pandemi nedeniyle 150 bin düğünün iptal edildiğini söyleyen Düğün Saloncuları ve Organizasyoncular İşveren Sendikası (DÜSOİŞ) Genel Başkanı Barış Ay, boş düğün salonunun deposunu göstererek, tepkisini dile getirdi. Ay, “Bu ürünlerimiz depoda yatıyor. Bomboş, kullanamıyoruz. Pandemi bizi bitirdi. Sandalyelerimiz boş yatıyor. Meyve sularımızın tarihi geçiyor. Tarihi geçtikten sonra kim ne yapacak bu ürünleri? Kime vereceğim?” dedi.
Türkiye'de 280 bin düğün saloncusu, 186 bin organizasyoncu esnaf, düğün sektöründe çalışan 1 milyon 200 bin garson, 100 bin kuaför, 100 bin fotoğrafçı, 280 bininin üzerinde de müzisyenin olduğunu ifade eden Barış Ay, pandemi nedeniyle düğün sektöründe çalışan insanların işsiz kaldığını belirtti.
“Antalya'da bin 160 düğün iptal edildi” Düğün sezonunun başlamasıyla Türkiye geneli 150 bin düğünün iptal edildiğini ifade eden Ay, “Antalya'da da 116 düğün saloncusu esnafımız var. 116 salondan toplamda bin 160 düğün iptal edildi. Zararımız çok büyük. Örneğin ben salonumda en son 7 Temmuz'da düğün yaptım. 72 tane iptal edilen düğünüm var. Bu yıl esnafımız sadece 55 gün çalışabildi. Sezondan bu yana Türkiye geneli maddi kaybımız milyarlarca lira tutarında. Antalya'da ise yaklaşık 600 bin TL'lik zararımız var” şeklinde konuştu.
Hükümetten destek talebi Düğün saloncuları ve organizasyoncuların bu dönemde kredi, vergi, SGK primleri, kira, faturalar ve sezon içerisinde yaptığı yatırımlardan kaynaklanan borçları ödeyemediğini kaydeden Ay, “Bu borçlar her ne kadar ertelense de iş yapamayan düğün saloncuları ve organizasyoncu meslektaşlarımız için ödenemez bir noktaya ulaştı. Yaşamakta olduğumuz borç sorununu aşabilmek ve olası ve olmakta olan hacizlerin önüne geçebilmek için yeni ekonomi programında kredi, kira, vergi, SGK primleri, elektrik, su, doğalgaz gibi borçların yeniden yapılandırmasına mutlaka yer verilmelidir. İş yapamayan düğün saloncuları ve organizasyoncu meslektaşlarımıza nakdi destek verilmesi ve bunun için 1 yıl geri ödemesiz kredi desteğinin acilen verilmesi gerekmektedir. Bu sayede düğün saloncuları ve organizasyoncular daha güvenli bir şekilde mesleklerini devam ettirecek ve ekonominin canlanmasına destek verebileceklerdir. Hükümetimizden bu konuda meslektaşlarımıza destek vermelerini talep ederiz” ifadelerini kullandı. “Kuru düğüne kimse gelmez” Boş bir düğün salonunun içini gösteren Ay, “Burada Aralık ayına kadar boş günlerimiz olmazdı. Halkımıza hizmet verirdik. Salonlarımız bomboş. 1 saatlik düğüne kimse gelmiyor. İkram vermedik bari müzik olsun, oyun olsun. Kuru nikaha kimse gelmez. Müziği bari serbest bıraksalardı. Esnafın son çığlığıdır bu” dedi.
“Meyve suların tarihi geçiyor” Düğün salonunun deposuna giren Ay, “Bu ürünlerimiz depoda yatıyor. Bomboş, kullanamıyoruz. Sandalyelerimiz boş yatıyor. Meyve sularımızın tarihi geçiyor. Bunun gibi nice salonlarımızda depolar dolu. Bu ürünleri kullanamıyoruz. Tarihi geçtikten sonra kim ne yapacak bu ürünleri? Kime vereceğim?” diye konuştu.
(HFV-
http://beyazgazete.com/video/webtv/ekonomi-2/korona-virus-sebebiyle-turkiye-de-genelinde-150-bin-dugun-iptal-edildi-876198.html