Tatlıların imparatoruna 145 yıldır bitmeyen ilgi

Haberler.com 2021-03-24

Views 62

Tatlıların imparatoruna 145 yıldır bitmeyen ilgi Kilis'te tatlıların imparatoru olarak bilinen tescilli Kilis katmeri, kentte 145 yıldır tüketiliyor.
Tatlıların imparatoruna 145 yıldır bitmeyen ilgi
KİLİS - Kilis'te tatlıların imparatoru olarak bilinen tescilli Kilis katmeri, kentte 145 yıldır tüketiliyor.
Kilis'te tatlıların imparatoru olarak da adlandırılan Kils katmeri, Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillenmişti. Kilis katmeri yapılırken incecik hamur, bol kaymak ve Antep fıstığı ile buluşturuluyor. Katmerin adını tüm dünyaya duyuran Bekan ailesi, 4 kuşaktır yaptıkları katmer ile mesleklerinde ustalaştı.
Tatlı, gıda mühendisine emanet
Kilis ve yöresinde tatlının yüz yıllardır vazgeçilmez bir damak zevki olduğunu söyleyen Alperen Bekan, "1976 yılından itibaren katmer yapıyoruz. Ben 4'üncü kuşağım. Tatlıcılık mesleğini daha ileriye götürmek için çalışıyorum. Bunun için Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Gıda Mühendisliği 3 sınıfta okuyorum. Haber

https://www.haberler.com/tatlilarin-imparatoruna-145-yildir-bitmeyen-ilgi-14015993-haberi/

Share This Video


Download

  
Report form